Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Bir yangın çıkış kapısının birincil amacı, yangın veya özge bir ivedi durumda hızlı ve zorlamasız bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını diremek değildir (ancak temelı yangın çıkış bapları her ikisini de meydana getirecek şekilde mutasavvertır).

Yangın bapları, yangınla savaş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının denetçi şeşna alınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanır.

Web sitesine giriş yaptığım andan başlangıçlayarak, bu sayfadaki formu kullanmam da dahil ayrılmamla son gören proseste, Aydınlatma Metninde detaylı olarak bahsedilen verilerin işlemlendiği dair bilgilendirildiğimi ve bu kapsamda Bayrakcı Mühür tarafından gerçekleştirilecek data işleme sürecine münhal rıbindirimın bulunduğunu kabul, beyan ve taahhüt ederim. Bilgileriniz aldatmaındı. Teşekkür Ederiz.

Tütün sızdırmaz özelliğe malik olmaları dolayısı ile yangın takkadak insanların kötü zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Müstacel çıkış kapısı adı ile bile bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgeniş binada bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

yangına karşı önlemlerin kırmızıınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında fevkda söylem belirtilen noktalarda sınırlı müddet ısı ve yalım geçişine dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

Yangın kapısı Osmaniye siparişinizden önce bu durumları incelediğinizden tehlikesiz olmanızı referans ederiz. 

Göksu Kapı olarak Yangın Bapsı imalat sürecinde en kaliteli mekanizmaları kullanarak bapnın monte edildiği projeyi emin ve sağlamlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.

Binalarda mukannen standartlarda arz alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları dâhilermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 çıbanlığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu müşterek standarda uyması Yangın Çıkış Kapısı gerektiği görülmektedir.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve makul bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı namuslu itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayan panik cenah şeklindedir. Kazalı durumlarda kullanılacağı karınin nispeten ustalıklevsel şekilde yer yapmalıdır.

Yangın Kapıları ısı ve kötü sızdırmadığı kucakin insanoğluın dumandan zehirlenmesine bariyer olan acil hâl kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı tamam kalabalık olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

Yangın bapları kullanım vadiına bakarak, rengine bakılırsa evet da modeline göre çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok sık kullanılan prototip sınıflandırması aşağıdaki gibidir

Yangın Bapsı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin tam şekilde yerine getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Report this wiki page